SØLVHEJRENE PÅ FANØ I EFTERÅRET 2018

Jeg har været med så længe at jeg kan huske hvilket hit en Sølvhejre var engang… I efteråret 1988 kørte vi en hel flok fra Blåvand Fuglestation til Nors sø i Thy for at få den på Danmarkslisten… vildt var !!! Den seneste måned har jeg kunne nyde arten dagligt fra min obspost på Hønen her på Fanø, mens de konstant er i bevægelse ude på Keldsand.. Det er dybt fascinerende at se hvordan fugleverdenen ændre sig på godt og ondt… og i en tid hvor mange fugle er under pres på alle mulige og utænkelige måder, så er der jo også lyspunkter…..

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Især den her Sølvhejre er årsag til dette lille oplæg… I dag den 19. november 2018, var lyset og vejret meget specielt i Sønderho… En lang tunge med regn ramte den sydligste del i flere timer, mens solen skinnede på Mandø og himlen var blå i Nordby…. Det gav noget helt særpræget lys, og et pludseligt lysstrejf fik denne Sølvhejre til at fremstå helt unik for mig og stemningen ramte noget i en…. Glæden ved fugle blev næsten endnu større..

Slagterrenden er et godt sted at søge føde for Sølvhejren.

Der kræver fuld koncentration…

Er man heldig kommer de sommetider ganske tæt på…..