STORPIBER VS MONGOLSK PIBER

Det er 20 år siden min gamle kollega Ole Amstup sammen med Jens Thalund fandt Danmarks første Mongolske Piber på Værnengene… Den var utrolig samarbejdsvillig og sås rigtig godt i flere dage, jeg fik en masse dias af den, men har desværre aldrig fået dem scannet ind. Det er desværre forsat den eneste jeg har set herhjemme og jeg ville ønske Skagen ikke lå så langt væk fra Fanø, hvor der i disse dage raster en… så det bliver ikke denne gang. Men der er håb endnu, jeg havde en trækkende/rastende Storpiber for en uge siden her på Fanø, hvor jeg denne sæson har set 6 Storpibere.. Det er faktisk et af mine bedre år for arten, da jeg synes der er blevet færre af dem i det Sydvestlige Jylland de sidste mange år. Mongolsk Piber har haft et flot år i Vesteuropa i 2018 med flere observationer end normalt, der har endda været flere meget tidlige fund i dette efterår og med vind fra øst den kommende uge, så er der flere chancer for at finde en selv. Den kommende uge er min sidste i denne omgang på Fanø, så jeg er toptændt.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Her ses en Storpiber der rastede ved Nyeng i Ho i den 6. oktober 2017. I forhold til Mongolsk Piber, bemærk haletegning (de to yderste halefjer) samt det langhalede indtryk. Typisk så muser Storpiber også.

Denne Storpiber kom på træk ved Hønen den 13. oktober 2018… Selv om den var tavs kan den bestemmes fra Mongolsk Piber pga. af det kraftige næb og den lange hale.

Til sammenligning, så besøg Eric Christopersen´s fine blog med fugle mm fra Skagen, han har fået nogle fantastiske flotte billeder af den Mongolske Piber….