FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 46 (12.-18. NOVEMBER 2018)

Vejrmæssigt blev “posen godt rystet” i denne uge, hvor der var alt fra tåge, torden og det smukkeste solskinsvejr… og det var selvfølgelig de smukkeste dage jeg vil huske denne uge for.. Efteråret har budt på lidt bevægelse af Stor Gråsisken, hvilket vi på Fanø ikke havde mærket meget til, men klassisk november højtryksvejr plejer at sparke til dem… Især fredag og lørdag kom der gang i dem, således blev der samlet set over 700 fugle, primært trækkende på Hønen, mellem dem blev der “plukket” 6 Hvidsiskner ud.  Det samme vejr der fik Gråsisknerne i gang fik også lidt Drosler afsted, især nød jeg at se over 100 trækkende Solsorte om fredagen, en art man nok ikke rigtig forbinder med at være en trækfugl, men mere med en der hopper rundt i haven samt synger smukt på forårsaftner. Et par udfordrende Gæs, blev 2 Dværggæs der kom trækkende solo ved Hønen tidligt fredag morgen, de blev ugens mest sjældne iagttagelse fra min side.

Det blev så den sidst “avis” om fuglene og naturen på Fanø, da jeg lukker sæsonen i løbet af næste uge. Det er blevet til 10 “aviser” og jeg håber de har været spændende at følge med i. Normalt bringer jeg lidt forskellige billeder fra ugen og normalt høre en solopgang også med, men denne sidst udgave bliver lidt anderledes, den vil jeg gerne dedikerer til de Blå Kærhøge, som konstant har fløjet forbi mig på deres søgen efter føde, og som jeg har nydt hver eneste gang.

BREAKING NEWS: Efter at avisen ellers var lukket ned fandt Svend Rønnest to fine Brillænder hanner som lå sammen, så avisen genopstår derfor for en kort bemærkning, da jeg bare måtte ud og nyde den mulitobs…  Bedre afslutning kunne min lille avis ikke få…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Lydløst kommer den Blå Kærhøg henover rørskoven…..

Der bliver spejdet intenst efter føde…

Helt stille i luften ….

Ups var der noget….

Et lynhurtigt sving bliver slået….

Det blev desværre ikke til noget denne gang, men straks går turen videre efter nye muligheder.