“SOFAOBS” AF RØDTOPPET FUGLEKONGE FANØ 10. SEPTEMBER 2018.

Som fuglekigger skal man altid være på “dupperne”, men ved aldrig hvornår den næste gode oplevelse venter… I dag mens jeg sad i sofaen og lavede lidt computerarbejde om eftermiddagen, kunne jeg pludselig gennem den åbne dør høre en Rødtoppet Fuglekonges gennemtrængende skarpe kald.. Jeg strøg hen mod døren og så med det samme en skygge hoppe rundt nede i bunden af nogle buske, heldigvis hang Zeiss´en om halsen og jeg kunne med det samme nyde den lille juvel som har haft en eksplosionsagtig fremgang de seneste år i Danmark.. Jeg kunne iagttage den i godt 5 minutter så forsvandt den lige så pludseligt som den var dukket op. Utrolig den lige skulle komme på en dag hvor Fanø virkede “støvsuget” for småfugle. Desværre kunne jeg ikke få den fotograferet, da den mest bevægede sig dybt inde i buskene, så det bliver til arkivfotos fra tidligere lejligheder. Det var den 2. i det efterår på Fanø, den første fangede og ringmærkede min kollega Morten Jenrich allerede den 3. september 2018.. måske der venter os et stort efterår med måske Danmarks smukkeste ynglefugl !!

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Da jeg arbejdede som ringmærker for Blåvand Fuglestation fangede jeg mange Rødtoppede Fuglekonger, især i perioderne ultimo marts/primo april og så igen i september/oktober. Denne her fangede jeg den 26. september 2016.

Det skarpe kald er en god måde at finde dem på, og med tålmodighed kan man så få et lille glimt af dem, her var jeg heldig at kunne nyde en kortvarigt den 14. april 2018 ved Blåvand.