ABSTINENSER EFTER MÅGER – AFTENTUR PÅ FANØ STRAND DEN 8. AUGUST 2018

Mange dage i klitterne, hvor der ikke var så mange muligheder for at tjekke Måger var ved at give abstinenser… så da Søren Brinch tilbød en aftentur langs stranden, man kan vel næsten kalde det mandskabspleje, var jeg hurtigt klar. Det væltede ikke med måger, men nok til at jeg følte mig godt underholdt. Søren var tålmodig og lod mig tjekke her og der og alle vegne.. og vi fik da også god bonus, det blev til en skøn Kaspisk Måge og en spændende Sildemåge.

En rigtig fin Kaspisk Måge var en perfekt afslutning på en herlig Fanø dag med mange fine fugle.

En slank lille Sildemåge, der godt kunne minde om en Baltisk Sildemåge. Den kunne sammenlignes med andre Sildemåger, her fremstod den mere sort og langvinget. Næbbet var også klart mere tyndt og knap så kraftigt. Men det forbliver svært med en sikker bestemmelse, det kræver en ringmærket fugl som kan kontrolleres.