FISKEHEJRE PÅ MORGENTRÆK VED HØNEN PÅ FANØ DEN 7. AUGUST 2018.

Fiskehejre forbinder man ikke rigtig med at være en trækfugl, men vel mere om en stillestående fugl ved et lille vandhul, men er man tidligt oppe så ser man faktisk en del på træk.. De kommer ofte nogle stykker sammen, nogle gange endda i store flokke, selv har jeg set flokke på op til 40+ fugle på vej ud over Nordsøen. De kan sagtens finde på at gå ned ude på en sandbanke midt ude i havet, hvis der er brug for en pause. Når en Fiskehejre kommer trækkende inde over land ser man ofte, at især Gæs kan blive bange og begynde at flyve , da de sikkert forveksler dem med en stor rovfugl. Omvendt sker det mere sjældent når de kommer trækkende langs kysten, Måger og Vadefugle er måske lidt bedre til at se det ikke er en fjende. Ofte gør de opmærksom på dem selv, når de med deres hæse stemme bryder stilheden om morgen. Hertil morgen kom disse to her trækkende ved Hønen, kursen var sat mod syd… Next stop kunnen nemt blive England eller Frankring.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

De var morgenfriske og målbevidste, da de kom hen over den orangerøde morgenhimmel på Fanø d. 7. august 2018.. ..