DET ER NU DE KOMMER… DE JUVENILE KASPISKE MÅGER

Det er alt for længe siden jeg har skrevet om de Kaspiske Måger, mine seneste indlæg har haft fokus på 2k og 3k, men lige nu har man chancen for at finde dem i den friske juvenile dragt, og hvem vil ikke gerne det !! …. I år har jeg ikke selv så meget tid til det, men sidste år nød jeg et par stykker i Bagenkop havn. De kan minde meget om vores egne Sølvmåger, men de har ikke så brede kanter på dækfjerne som dem samt er tegningen på tertialerne anderledes. Unge Sildemåger er måske dem de kan ligne mest, da de ofte er slanke som dem og fjerdragten har flere lighedspunkter. Jeg vil ikke med det her indlæg ikke gå i dybden, da der findes en masse fremragende litteratur omkring emnet. Men i forhold til Sildemågerne virker de mere koldbrune, hvor Sildemågerne virker sorte. En simpel huskeregel er om du er til chokolade eller lakrids så er man allerede godt på vej !. I forhold til Sølvmåge og Sildemåge er undervingerne meget lyse, nogle eksemplar kan dog virke mørke, men overvejende er hovedparten lyse.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Helt frisk juvenil Kaspisk Måge, bemærk den koldbrune farve, samt kanterne på tertialerne, Bagenkop havn juli 2017. Tilføjelse efter første udkast, mågen er mærket i en tysk koloni, hvor der ofte er hybrider på spil, hvilket er meget vanskeligt at afgøre hvis overhovedet muligt. Jeg vil mene man kan kalde fugle som denne her en Kaspisk Måge. Til at understøtte bestemmelsen med, så hørtes det karakteristiske kald. De øvrige billeder er ikke den ringmærkede fugl.

På bagrund af det første billede er en Kaspisk Måge fra en lidt “berygtet” koloni, så er der lige en mere her at sammenligne med, Bagenkop havn juli 2014.

Lyse undervinger og markant sort halebånd mod overvejende hvid hale, Bagenkop havn juli 2017.

Bemærk de lyse kanter på indersiden af de inderste svingfjer.

De er ofte ret aggressive og ikke bange for at slås med nogle som er større end dem selv, her har den snuppet fiskerester for næsen af en Svartbag . Bagenkop havn juli 2017.