VEJRANDØJE EN KARAKTER SOMMERFUGL I SØNDERHO JULI 2018

I forbindelse med mit fuglearbejde for Fanø Fuglestation er det jo ikke forbudt at kigge efter sommerfugle og særlig en havde jeg glædet mig til Vejrandøje… Og jeg er ikke blevet skuffet, jeg ser den hver dag i klitterne samt i de små hyggelige haver i Sønderho. Den er utrolig smuk, men der er ikke meget model over den, den vil nærmest ikke fotograferes, hver gang den høre mit kamera er den på flugt, så der er lang vej til det gode billede… Arten har en meget speciel udbredelse, den findes i et begrænset område i SV-Jylland, samt mere udbredt ved Djursland og Samsø, på Fyn er den nok forsvundet (så dog et eksemplar ved Gyldensten i 2014) og så ellers i Nordsjælland hvor den er meget udbredt…

Fotograf: Henrik Knudsen, Copyright.

Jeg har “jagtet” den som en anden paparazzifotograf, men den er altid et skridt foran

Den smukke orange overside gør den til en af mine ynglings sommerfugle.

Her sidder den i Søren Brinchs have i Sønderho og nyder hans lavendler.