SOMMERFUGLE PÅ TÅSINGE JULI 2018…..OPSAMLING

Nu slutter ferien snart og jeg får ikke længere så meget tid til at dyrke sommerfuglene, selv om det forsat vælter rundt med dem, i Stjovl sås fx, i dag den 17. juli en mark med flere hundrede Kålsommerfugle. Jeg tror det er min bedste sommerfuglesæson jeg har oplevet på Øen. Jeg mangler forsat at se flere af de almindelige arter, men har kun dyrket nogle bestemte steder og derved misset et par arter. Samlet er det blevet til 20+ arter, så det er jeg godt tilfreds med. Det der har imponeret mig mest i år er de mange Blåhaler, Skovrandøjer og så endelig en Iris igen, sidstnævnte har jeg kun haft her i 2011… Her er lige et par billeder mere fra juli 2018…..Jeg glæder mig allerede til næste sæson på min Ø.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Lille Ildfugl…. med den sommer passer navnet perfekt på denne lille sommerfugl… det var brandvarmt i juli 2018.

Admiralerne havde forkærlighed for et bestemt træ, især kravlede de rundt i den lille skade der var midt på træet.

Det væltede rundt med Dagpåfugløje i juli, en enkelt dag kunne jeg tælle over 50 dyr på få meter…

Græsrandøje er en meget almindelig sommerfugl i hele Danmark og selvfølgelig også på Tåsinge….

Jeg mindes ikke at have set så mange Skovrandøjer som i denne sæson på Øen, dage med 30-40 dyr var ikke udsædvanlige.

Nældesommerfugl høre også til i den meget smukke ende…