SOMMERFUGLE PÅ TÅSINGE JULI 2018…..BLÅHALE

En af de meget smukke sommerfugle hvis man når at se den godt… hvilket er lidt af en udfordring… Arten har en forkærlighed for at opholde sig højt oppe i toppen af gamle egetræer, men er man frisk på ondt i nakken samt har lyst til et besøg hos en kiropraktor, så er der gode muligheder for på varme juli dage at se op til flere når de drøner rundt efter hinanden oppe i den “tynde luft”… Men med lidt tålmodighed kommer de især om morgen ned for at få noget væde.  Arten er sandsynligvis temmelig almindelig på Tåsinge som i det øvrige land….

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Her kan man lige fornemme de smukke blå farver…. desværre sidder de sjældent med åbne vinger….

Undersiden er sølvgrå med orange pletter og lidt hvide streger….

Jeg skød som en anden Lucky Luke og var mega heldig, at få et nogenlunde skarpt skud af oversiden…..

Normalt når jeg skriver om sommerfugle på Tåsinge er alle mine billeder taget her på Øen, men jeg vil lige gøre en undtagelse og bringe et foto fra Nordsjælland af et dyr jeg fotograferede den 8. juli 2018… her var jeg nemlig så heldig, at få en hvor man rigtig kunne nyde oversiden….. det hele varede dog kun 20 sekunder… men hvilke sekunder….